INTERVIEW MET EEN ICT SPECIALIST

Interview (19-04-2013) met Sebastiaan Rietveld van Interest-ict, die voor circa 60 mondzorgpraktijken het ICT beheer regelt.


Wat leeft er momenteel onder je klanten op het gebied van de tandheelkundige zorg?
"Ik denk dat de gebruikers, of het nu aan de receptie is of in de behandelkamers, zoekende zijn naar eenvoud en helderheid. Zaken als Vecozo / Uzi-pas, factoring, planning, administratie, correspondentie zijn een stuk complexer geworden dan 10 jaar geleden voor de praktijken. Met software kun je alles beheersbaar maken, en daar ligt ook de sleutel tot de oplossing om deze complexe zaken aan te pakken."

Hoe zou je Oase beschrijven in enkele trefwoorden?
"Helder, snel en modern."

Wat vind je van Oase in vergelijking met andere pakketten?
"Oase is splinternieuw. Wat mij direct opviel was de snelheid van het programma, en de eenvoud in de lay-out. In vergelijking met de oude, reeds bestaande pakketten, is de welwillendheid van de leveranciers en mogelijkheden van andere softwarepakketten erg dun. Dat is ook vrij eenvoudig te verklaren, want deze andere software is al reeds 15 tot 20 jaar in ontwikkeling. Het houdt een keer op, dat geldt voor een spijkerbroek, dakgoot, auto, en ook software."

"Ik kijk natuurlijk anders tegen software aan dan een gebruiker, want als systeembeheerder heb je altijd een technische bril op. Los van de professionele relatie die ik met Microsoft heb, ben ik een Apple fanaat, en het is toch wel heel vreemd maar ook positief om een het Apple-gevoel te ervaren op een Windows Platform. Oase is zeer goed te beheren, een rechttoe rechtaan installatie, en ook zeker voor mij van groot belang een goede feedback met de Technische Dienst van VST Software. De support vanuit de helpdesk is geweldig, er blijven geen punten op tafel liggen. Er wordt direct tot actie overgegaan."


Wat raad je klanten aan die een softwarepakket zoeken, en waarom?
"Als eerste moet je verder kijken in de tijd, en je afvragen of de software die je gebruikt nog wel aan de wensen voldoet, of dat het tegen je is gaan werken. Software werkt tegen je, wanneer het niet meer als heilzaam product een verrijking is, maar eerder een noodzakelijk kwaad. Als dat het geval is, dan lijkt mij dat het licht op groen staat voor modernisering, tijd voor oriëntaties en keuzes. Oase staat daarbij op eenzame hoogte, ver boven de rest."

Hoe reageren je klanten die inmiddels zijn overgestapt op Oase?
"Men is opgelucht en blij dat ze verlost zijn van hun oude programma, dat allesbehalve simpel was, en men is verrast door de snelheid en de eenvoud in dagelijks gebruik."

Hoe is de conversie gegaan, zijn alle gegevens goed overgekomen, en hoe presteert Oase hiermee in vergelijking met andere pakketten?
"De conversie verloopt goed; uniek is dat de conversie op de hoofdcomputer in de praktijk zelf wordt gedaan. De conversie was overal binnen 1 dag klaar. Men hoefde dus niets op te sturen op een usb-stick, of te uploaden en dan weer downloaden. Dat scheelt veel tijd. Ook het feit dat alle gegevens worden overgenomen is briljant, waar andere softwarepakketten zich soms moeten redden met screenshots, heeft Oase de omzetting volledig in de vingers."

Wat vind je van de manieren waarop Oase gebruikt kan worden bij praktijken die op verschillende locaties werken?
"Oase heeft daar goede flexibele oplossingen voor, zelfs in de Cloud en toch gekoppeld aan je lokale röntgensoftware."
afbeelding
“ Oase is een prachtig intuïtief programma, suggesties vanuit de klant worden altijd serieus genomen en vaak in een eerstvolgende update al verwerkt. Oase is 'by far' de nieuwe standaard van tandheelkundige software!“

Sander Grauwen, tandarts - Tandartsen Kennedyplein
afbeelding
Wij gebruiken Oase al 3 jaar naar *volle* tevredenheid. Het is moeilijk in een paar zinnen aan te geven wat ik zo geweldig vind... - de onbegrensde mogelijkheden“

Remy Hurx, tandarts - Tandartspraktijk Hurx
afbeelding
“ Na diverse fata morgana's eindelijk de oase gevonden. Een mooi programma met uitgebreide mogelijkheden. Moderne uitstraling, continue vernieuwing en goede service bij vragen.“

Mark Zijlstra, tandarts - Den2
afbeelding
Dankzij Oase gaan we bugvrij door het leven. Geen angst meer voor updates. Daarnaast is Oase voor iedereen makkelijk in gebruik en uiterst betrouwbaar. De management tools zijn fantastisch.“

Ron Steenkist, tandarts - Tandheelkunde Nellestein
afbeelding
“ Oase is een zeer gebruiksvriendelijke programma en voornamelijk veelzijdig. Doordat onze praktijk meerdere locaties beschikt, hebben we in één oogopslag een volledig overzicht in onze agenda. “

Thomas Rietrae, tandarts - Lassus Tandartsen
afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding

Google+